Dakle, svi vaši prijatelji pričaju o escape room-u, a vi se pitate što je to i u čemu je fora? Bez brige, evo odgovora.

Pa, što je escape room?
Escape room 60-minutna je avanturistička igra u stvarnosti.

Vi i vaš tim okupit ćete se u tematskoj sobi i imat ćete sat vremena da dovršite svoju misiju i “pobjegnete” iz sobe. Uspješan bijeg zahtijevat će pronalazak skrivenih tragova i rješavanje izazovnih zagonetki u cijeloj sobi. Dakle, pogledajte ispod tepiha ili prelistajte knjige na policama te pobliže pogledajte sve one slike na zidu. Možda ćete pronaći niz brojeva koji su vam potrebni za kombinacijsku bravu ili jednostavni staromodni ključ za lokot.

Kamo god pogledate potencijalni je trag za izlazak iz sobe ili zagonetka koja čeka rješenje. Ali požurite, sat počinje otkucavati onog trenutka kada uđete u sobu!

Bijeg iz sobe zahtijeva timski rad, brzinu, kreativnost i strpljenje. Escape sobe su savršene za obiteljsko druženje, korporativni team building ili samo zabavu s prijateljima.

Escape room-ovi nevjerojatna su iskustva koja možete doživjeti s prijateljima dok zajedno radite na otkrivanju tragova, rješavanju zagonetki i ostvarenju svoj krajnjeg cilja (bijeg iz sobe).

Čak i ako zapravo ne izađete iz sobe, cijela će se ekipa odlično zabaviti i stvoriti uspomene koje ćete dugo dijeliti. Super je povesti veću grupu u escape room, ali jednako je zabavno i ako vas je samo 2-3.

Zbog čega su escape room igre toliko popularne? Escape sobe posve su novi način doživljaja. Kombinirajući društvenu aktivnost s interaktivnim avanturama i izazovima, igrači su uživljeni u posve drugačiji svijet u kojem se osjećaju kao u holivudskim blockbusterima.

KAKO IGRATI?

Možda pokušavate ukrasti komad neprocjenjive umjetnosti iz muzeja ili planirate bijeg iz zatvora ili pokušavate popraviti svemirski brod na Marsu. Jednom kad uđete u ESCAPE ROOM, odmah ćete zakoračiti u drugi svijet, jer vaše okruženje odgovara temi vaše misije.

Možda se nađete u umjetničkoj galeriji ili iza rešetaka u vlastitoj zatvorskoj ćeliji ili u zapovjednom modulu svemirskog broda, zajedno s high-tech ekranima i kontrolama. Ovi imerzivni svjetovi pomažu vam da se osjećate kao da zapravo živite priču o svojoj misiji. Jednom kad uđete u escape room, vaš Vodič igre (GameMaster), pomagati će vam tijekom cijele igre, pobrinut će se da vam bude jasno što je vaš zadatak, koja su pravila i odgovoriti na sva vaša  pitanja. Zatim će vam ispričati uvodnu priču koja objašnjava vašu misiju.

Jednom kada uđete u igru vaš tajmer počinje odbrojavati!

Ne brinite, nećete biti potpuno sami! Vama i vašem timu će kroz misiju pomoći vaš GameMaster, koji će vašu igru ​​nadzirati kamerama i mikrofonima u sobi. Ako želite pomoć zatražite svog GameMastera i on će vam pomoći.  Escape igre su izazovne, a istovremeno zabavne i uzbudljive.


Jeste li zaista zatvoreni u sobi za bijeg?

Znamo na što mislite, jer nam se stalno postavljaju pitanja: Jeste li stvarno zatvoreni u sobi? Ako trebate napustiti sobu u bilo kojem trenutku tijekom igre, uvijek ste u mogućnosti izaći.

Što se dogodi ako ne pobjegnete na vrijeme? Ako ne pobjegnete na vrijeme, to je u redu! Bez obzira na to ispunite li svoju misiju na vrijeme ili ne, vaš vodič za igre susrest će vas na kraju igre i otvoriti sobu ako još niste pobjegli. Iako je uzbudljivo uspjeti pobjeći, escape room igre i dalje su jako zabavne čak i kada ne pobgjenete unutar vremena!

ŠTO escape room čini najboljim ikad?

U svijetu je sada blizu pet tisuća escape room-ova! Escape room možete igrati po cijelom svijetu, od Engleske do Tajlanda i Rusije.

Za početak rezerviraj escape room u svom gradu i otkrij zašto je escape room tako popularan!